Frank Rood

Frank Rood

Wie ben ik? Frank Rood. Geboren in wat momenteel de banketbakkerij is op Bevrijdingsdag in 1965. Ik woon al mijn hele leven in en boven de bakkerij op de Dorpsstraat 716 in Oudkarspel. Het bakkersleven zit dus in mijn bloed, dat kan niet anders ๐Ÿ˜Š.

Het pand op de Dorpsstraat 716 is gebouwd rond 1800 met de opzet er een bakkerij van te maken en sindsdien wordt er brood gebakken.

Na de MAVO heb ik diverse bakkersopleidingen gevolgd (en ook nu volg ik workshops om op de hoogte te blijven van de trends en nieuwe technieken eigen te maken). In 1996 nam ik de bakkerij, na een aantal jaren een VOF te zijn geweest met mijn hardwerkende vader Cor Rood, volledig over.
Mijn vader heeft de bakkerij sinds 29 januari 1953 (een dag na hun huwelijk) samen met zijn vrouw (mijn lieve moeder) Grรฉ Rood onder zijn hoede gehad. Opa Simon Rood had een bakkerij in โ€™t Kruis te Heerhugowaard en Overgroot opa Cees was ook bakker en zo gaan we nog wat generaties Rood als bakker terug in de tijd.

Op de Zuid-Scharwouder kermis van 1994 vonden mijn vrienden het tijd voor een vriendin voor mij en zo geschiedde. Estella en ik trouwden in 1996 en kregen 5 prachtige kinderen: Jelle (geboren in 1996 ๐Ÿ˜Š wat een druk jaar ๐Ÿ˜Š), Wessel, Feiko, Nienke en Jetske, waar we super trots op zijn. Inmiddels zijn ze bijna allemaal de 20 gepasseerd en hun eigen weg gegaan.

Sinds 1996 is er veel verandert. Het broodassortiment is flink uitgebreid naar de vraag en smaak van het heden. Maar het desembrood (straks: zeer langzaam gefermenteerd brood) bakken wij net als de amandel krullen (die bij ons nog steeds de krulvorm hebben ๐Ÿ˜Š) en de soezen, nog steeds volgens de recepten van opa. Want ja, wat goed is moet je niet veranderen, toch? Ook bakken wij nog altijd zonder conserveringsmiddelen en op plantaardige basis.

Winkel bakkerij frank rood

In de winkel hebben wij, behalve alle lekkernijen die u op de site tegenkomt, ook leuke en uiteraard lekkere seizoens-chocolade (denk aan bloemen, schaapjes, pompoenen, walnoten, sinterklazen, kerstbomen, rendieren enzovoorts), een groot assortiment vruchtensappen en groentesappen van Schulp (ook in cadeauverpakking), de beste drop ooit van Klepper en Klepper. En vele soorten cakemixen en broodmeel om lekker thuis te bakken. Verder hebben wij een regelmatig wisselend assortiment Food en Non Food voor leuke en aparte cadeautjes en (kerst) pakketjes.

Leonidas

Heerlijke Belgische chocolade!

Schulp

Veel smaken sappen.

Servies

Grote keuze aan uniek servies.

Nieuwsgierig?

Kom langs in onze winkel! Hier hebben wij nog meer producten.