Hallo, wie ben ik?

Ik, de bakker, ben Frank Rood, geboren (Bevrijdingsdag in 1965) en getogen in onze bakkerij. Onze bakkerij, gelegen op de Dorpsstraat 716 in Oudkarspel, is ruim 200 jaar geleden gebouwd als bakkerij en is nog steeds een bakkerij, dus als wij niet weten wat ambachtelijk bakken is wie dan wel?

Zo’n 25 jaar geleden heb ik de bakkerij van mijn ouders (Cor en Gré Rood-Dekker) overgenomen. Sindsdien is er veel veranderd. Het broodassortiment is flink uitgebreid naar de vraag en smaak van het heden. Maar de koeken en het zuurdesembrood bakken wij nog steeds volgens de recepten van opa. Het gebak heeft ook grotendeels een metamorfose ondergaan, alleen de soezen: dat recept komt ook van opa, want ja, wat goed is moet je niet veranderen, toch?

Op het persoonlijke vlak is sindsdien ook het een en ander verandert. Op 18 maart 1996 heb ik mijn “eeuwige” vrijgezellen bestaan opgegeven en ben getrouwd met Estella. Hetzelfde jaar mochten wij de trotse ouders worden van onze zoon Jelle. De jaren daarna kregen wij nog 2 zonen: Wessel en Feiko en 2 dochters: Nienke en Jetske.

Wat hebben wij zoal in de winkel, behalve (uiteraard) dagelijks vers gebakken brood, broodjes, gebak en koek? Nou: LEONIDAS bonbons uit België, Seizoens chocolade (denk aan Pasen, Voorjaar, Herfst, Sinterklaas en Kerst), cakemixen, Nordic Bakeware bakvormen (de mooiste!) maar ook super leuke cadeautjes (zie verderop!).
Tot gauw in de winkel!
Groetjes, Frank Rood

 

Terug